31. A démonok éjszakája

2013.10.31. 16:16

31. A démonok éjszakája (1988) - Night of the Demons

night-of-the-demons-poster-1988.jpgNa csak elérkeztünk a végső felvonáshoz. Most gondolhatjátok, hogy valami naggyal készültem az utolsó napra, de az egyetlen célom az volt, hogy a 31.-re egy Halloween témájú filmet válasszak, lehetőleg olyat, amilyet még nem láttam. A démonok éjszakája pont ilyen film, és bár nem ez minden idők legjobb horrorja, de legalább némileg szórakoztató.

A film egy tipikus Gonosz halott klón: Halloween éjszakáján elmegy tíz fiatal bulizni egy elhagyatott helyre, amelyet mellesleg megszálltak a démonok. Nem is lehetne ennél klisésebb. A karakterek még jobban ráerősítenek erre. Itt van a kövér bunkó, menő bunkó, a szexszelő páros, a szűz, a kemény legény, a fekete stb. Ha bármi eredetit szeretnétek találni ebben a filmben, akkor rossz helyen keresgéltek. Persze egy ilyen filmnél inkább az a lényeges, hogy menyire tud elszórakoztatni. Ebben a tekintetben legalább némileg működik, de ne várjatok Sam Raimi minőséget.

Igazából az a baj A démonok éjszakájával, hogy se nem elégé véres, se nem elégé vicces. A film másfél óra hosszú, de az első igazi ölésig közel egy órát kell várni, mondjuk azután legalább igyekeznek bepótolni (egy perc alatt elhullik három szereplő is). Viszont legalább minden hölgy vetkőzik (a női olvasóimnak semmi hasonló jellegű pozitívumról nem tudok beszámolni). Lehet, hogy ezt a rendező azért érezte szükségesnek, mert amúgy a színészi játék, hogy is mondjam, nem túl acélos. (meg azért is, mert egy ilyen közepes horrortól ez szinte el is várható :) )

Egyébként minek finomkodok itt? Az alakítások, ó anyám! Mindegyik szörnyű. A főhősnő a kedvencem, szerintem nem is tudta, hogy horrorfilmben szerepel. Félelmet azt nem lehetett látni az arcán, bár igazából mást se nagyon. A fekete csávót is élvezett volt nézni. Azért, ha más nem is, legalább ezek viccesé teszik a filmet, még ha nem is szándékosan.

Azért megemlítek néhány pozitívumot is. Az operatőri munka például néha egész tetszetős volt, az Alien 3 "szörnykamera" különösen tetszett (persze nem volt olyan jó, mint az említett filmben), volt benne egy-két jópofa gyilkosság (hú de rosszul hangzik ez így leírva). A nyitójelenet sem volt rossz, már csak azért is, mert az a film egyetlen pillanata, amikor még a zene is működött. Ezenkívül még a keretes szerkezetet emelném ki, amelynek köszönhetően a végére be tudtak rakni még egy plusz poént.

Tehát nem arról van szó, hogy A démonok éjszakája egy rossz film, de összegségében egy elégé átlagos horror. A közelében sincs a Gonosz halott trilógiának, de egyszer el lehet vele lenni. Nem bánod meg, ha megnézed, de igazából csak a szódával elmegy kategória. Mindenesetre ma éjszakára nem ezt ajánlanám.

Ezek után már csak azt maradt Októbere, hogy boldog Halloweent kívánjak mindenkinek! Jó szórakozást az esti programokhoz! Novemberben is lesz itt tartalom, úgyhogy várok mindenkit vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr295608217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása