Alternatív karácsonyi filmek - Karácsony Arthur

220px-Arthur_Christmas_Poster.jpgCsak nem sikerült hétfőn kitennem ezt a bejegyzés - tudjátok, karácsony - de azért, bár kicsit késve, de a itt a harmadik felvonás. A három film közül talán ez tekinthető a leginkább hagyományos karácsonyi filmnek, viszont annyira mégsem ismert, mint amennyire ismertnek kéne lennie. Pedig csak két éves film (nem mintha többi film olyan régen készült volna.) Mindenesetre nem is baj, jó ha egy olyan filmet is bemutattok, amelyet nyugodtan tudok a családnak is ajánlani.

És ha már családi film, a sztori Mikulás családja és egy véletlen folytán kihagyott ajándék körül forog. Egy kislányt nem kapta meg a biciklijét, de a család nagyobbik része nem is akarja már kiszállítani, így a legfiatalabbra, valamint az öreg, visszavonult Téltatára (igen, így hívják) vár a feladat, hogy kézbesítsék az ajándékot. A feladat nehezíti, hogy csak a régi technológia áll a rendelkezésükre, ráadásul Téltata valamikor a kubai rakétakrízis idején repült utoljára.

Egyébként, ha már a technológia szóba került, a film egyik legtetszetősebb része az maga a nyitány, ahogy bemutatja, hogyan operál Mikulás a modern időkben. Minta egy karácsonyi kémtörténetet látnánk kommandós manókkal és némi James Bond jellegű muzsikával megfűszerezve. Már ekkor sejteni lehet, hogy jó lesz a film, pedig még el sem kezdődött igazán.  

A sztori pörgős, izgalmas, több szállón futó, bár azért vannak hibái. A főkarakter nem kimondottan érdekes (a manó és Téltata lényegesen érdekfeszítőbb karakterek). Mikulás családjának a problémái egy kicsit sablonosak. A fiú az apja nyomdokaiba akar lépni, de nem kapja meg annak lehetőségét; az idős Téltata szeretne még egyszer Mikulás szerepben tetszelegni (oké, ilyen formában talán nem láthattuk ezt másik filmben, de értitek). Ezenkívül van benne néhány sokat ismételt poén, amelyek egy idő után kicsit unalmassá válnak, de alapvetően nem tudok nagyon haragudni ezekre. A humor azért működik, vannak igazán vicces pillanatai, ráadásul a történet is bővelkedik remek fordulatokkal. A látvány is megfelelő, és zene is néha egész jó. Ja, és külön jó pont a manók ábrázolásának is.

Igazából a három bemutatott karácsonyi film közül ez a leginkább család kompatibilis, és ez okból kifolyólag, bár nem mondanám legjobbnak, mégis ezt ajánlanám. Bájos és ötletes karácsonyi történet, ami ideális a család számára.

Ezzel zárnám is az idei Karácsonyi film bemutatóimat. És bár talán még lesz valami holnap, addig iss...

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr95707144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása