15. Hideg préda

2013.10.15. 19:07

15. Hideg préda (2006) - Fritt Vilt

fritt_vilt_103714b.jpgIrány Észak! Nézzük meg, hogy a norvégok mire képesek, ha egy slashert kell rendezniük. A skandináv horrorfilmeknek van egy sajátos kegyetlen, ugyanakkor hideg atmoszférája. A Hideg prédában ez mind meg van. Többségiben hagyományos horror klisékre építkezik, mégis sikerül a készítőknek némi egyedi ízt csempészni a filmbe.

Az alapfelállás ezerszer láttuk már. Fiatalok elmennek bulizni, és kikötnek egy olyan helyen, amely otthon ad egy "maszkos", fegyveres (jelenesetben jégcsákányos) sorozatgyilkosnak. Szóval ha eredetiségre vágysz, akkor azt ne itt keresd. Arról nem is beszélve, hogy a cselekmény tartalmaz egy-két hülyeséget és irritáló klisét. Egyedül, ami javít egy kicsit a képen, hogy bár a befejezés - bár egy kicsit szájbarágós - mégis meglepő. Talán egy kicsit kérdéses, de nem számítottam rá, az tény.

A színészek meglepően jól végzik a dolgukat. Egyikük se kiemelkedő (esetleg a főszereplő lány képes némi pluszt adni), de jobbak azért, mint a tipikus átlag slasher áldozatok. És, ha már itt tartunk, az is tetszett, hogy fő gonosznak végre nem valami maszkos szörnyet kapunk, mint a műfaj a legtöbb filmjében. (spoilerek elkerülése végett ennél többet nem árulnák el)

A képi világ egész tetszetős, a hideg szemcsés képek egész jó hangulatot adnak. A film néha zeneileg is egész jó (a vége főcím alatti rock szám valami egészen morbid ötlet). Ezeken a területeken nem tudok semmibe belekötni.

Aki szereti a slasherek, az mindenképp nézze meg, mert a Hideg préda egy abszolút szórakoztató darab. Nem kiemelkedő, még csak nem is kimondottan jó, de bőven el lehet vele lenni, és nem bántam meg, hogy megtekintetem.

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr645572243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása