24. A testrablók támadása

2013.10.24. 19:17

24. A testrablók támadása (1956) - Invasion of the Body Snatchers

inva2.jpg50-es évek, hidegháború, paranoia, földönkívüli invázió. A testrablók támadása egy tipikus horrorfilm ebből az időszakból. Persze a nagy kérdése, hogy most 2013-ban mennyire állja meg a helyét. Akkoriban nagyon sok földönkívülis, óriásszörnyes, őrült tudósos horrorfilm készült, de manapság, már csak kevésre emlékezünk vissza jó szívvel. A testrablók támadása szerencsére azon kevés horrorok egyike, amelyek nem csak, hogy jól megtudják idézni a korszakot, de mindezt szórakoztatóan képesek tálalni.

A film az egyik legnagyobb erénye a nyomasztó hangulat. Félelemkeltésben nem tud felérni más horrorfilmek szintjéhez, viszont amit nyújt, azt profin csinálja. A képi világ és a rendezés nagyon jó atmoszférát teremt.  A történet is relatíve ötletes, és a főszereplő játéka is jó, a főhősnő meg bájos teremtés. Egyébként, ha másért nem, legalább az operatőri munkáért, mindenképp dicsérni kell a filmet.

Persze a film korántsem hibátlan. A zene például egy nagyon tipikus ötvenes évekbeli filmzene. Nincs vele semmi gond, de már másnapra semmire nem fogsz emlékezni belőle. Viszont vagy egy súlyos hibája is. A végére a film nagyon elkezd nagyon inkonzisztensé válni, elfelejti a saját szabályait, és elkövet egy nagyon súlyos logikai hibát. Ott bukik el attól, hogy igazán jó film váljon belőle.

Ennek ellenére A testrablók támadása még mindig egy jó film, a hangulat nagyon jó, a főhős kétségbeesése jól be van mutatva, tehát mindent összevetve érdemes megnézni. Azt se zavarjon senkit, hogy az ötvenes évekbe készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr95597699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása