14. Kabinláz

2013.10.14. 19:05

14. Kabinláz (2002) - Cabin Fever

cabin-fever1.jpgEsünk át gyorsan a nehezén. Ez egy viszonylag eredeti ötlettel bíró, de rossz horrorfilm. Mielőtt Eli Roth elkészítette volna a - szintén kétes értékű - Motel filmeket, ezzel alacsony költségvetésű alkotással állt a nézőközönség elé. Bár pénzügyileg sikeres volt, azt kevesen állítanák, hogy a műfaj legjobbja. Én egy kicsit még tovább megyek, mert őszintén szólva az alapötletet leszámítva nem találtam semmi értékelhető a filmben.  

Az alapötlet a már ezerszer használt horror sablont használja: fiatalok az erdőben. Csak itt nem szörnyek vagy baltás gyilkosok támadják meg őket, hanem valamilyen fertőzés. Ez az ötlet némileg realistábbá teszi a filmet, és némi egyedi szint ad neki. Sajnos azonban a film többi részére sok mindent mondhatnák, de azt nem, hogy realista.

Mégis, mi ami rosszá teszi a filmet? Unalmas? Igen, de nem ez a probléma. Hülyeségekkel és random jelenetekkel van tele? Kezd meleg lenni. Minden karakter egy seggfej? Igen. Minden egyes karakter egy hatalmas idióta barom. És nem csak a fiatalok, a város összes lakója ugyanolyan. A film végén már csak annyiban reménykedtem, hogy  végső soron majd mindenki megjárja. Ennyire érdekelt a "hőseink" sorsai. Az egy dolog, hogy mindenki egy idióta, ez a kisebb probléma. A nagyobb, hogy ebbe a filmben mindenki úgy gondolja, hogyha valaki beteg, akkor azt meg kell ölni. Nem csak főhősökről beszélek (ők félnek, még talán elfogadnám), vagy a begőzölt redneckekről (aki azért gőzöltek be, mert az egyik redneck gyermeke rátámadt az egyik főhősre - logikát itt ne keres), de hogy még a rendőrök, és az orvosok is így gondolják! Mi a fene?

Bocsánat, ha egy kicsit indulatosnak hangzom, de tényleg utáltam a filmet. Hiába voltak jó pillanatai (az utolsó poén nagyon jó, ezt elismerem), ha gyakorlatilag nem tudok igazi pozitívumot összeszedni, és közbe a történet egy fabatkát se ér. Ez az első film, amelyet egyszerűen nem tudok ajánlani senkinek sem. Nem tartozik minden idők legrosszabb horrorjai közé, de tényleg ennyi, amit eltudok mondani az érdekében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr585567084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása