19. A rettegés háza - Amityville Horror (2005)

l_384806_e7e44ef4.jpgBemutattam már egy-két kísértetjárta ház horrorfilmet a maraton alatt, de eddig egyik se volt olyan gyenge, mint a 79-es Amityville Horror remakje. Az eredeti egy hazájában elégé ismert, de középszerű horrorfilm (és nem csak szerintem). Volt egy-két jó pillanata (főleg zeneileg és Rod Steigernek), de összegségében nem is értem, hogy miért szokták annyi fölemlegetni. A remake nagyjából ugyanazt a szintet üti meg, de azzal ellentétben, nincsenek igazán jó pillanati.

A film főként ijesztgetésekkel operál, amelyek az elején még csak-csak működik, de később - az amúgy erősen sablonos - megoldások mindenfajta hatásukat elvesztik. Sőt a végére kifejezetten kínosnak hatnak. A történetről se tudok semmi jót mondani, ugyanolyan klisés, mint a rendezés, még az eredeti egyetlen igazán jó karakteréből (a papból) is sikerült egy gyáva jellegtelen alakot formálni. Egyetlen pozitívum a 79-es verzióhoz képest, hogy itt az utolsó félóra nem arról szól, hogy ülünk a fenekünkön (alattunk a pokol kapujával), és várjuk, hogy minden rendbe jöjjön. Helyette kapunk egy sablonos baltás férfi ki akarja nyírni a családját jelenetet.

A színészi játék szintén gyenge, különösen Ryan Reynolds okoz felejthetetlenül kínos - és egyébként nem szándékosan vicces - pillanatokat. (amúgy a kislány Chloë Grace Moretz, és talán még ő játszik a legjobban.)

A képi világ szintén nem tetszett, az egy dolog, hogy amúgy is csak egy átlagos iparosmunka, de semminyire nem voltak képesek a 70-es évek jellegét visszaadni. A zenét pedig Steve "Hans Zimmer kisujjából klónoztak" Jablonsky szerezte, ezzel azt hiszem minden elárultam a minőségéről.

Azért bármennyire is gyenge film, jókat derültem rajta a végén. Reynold pofái tényleg nagyon szórakoztatók, és egy-két jelenet tényleg viccesnek hatott, de annyira azért nem, hogy megérje végignézni a filmet (bár rövid, az tény). Az eredeti se volt egy nagy szám, de a remakenek sikerült alulmúlnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr455584670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása