11. Gonosz halott

2013.10.11. 18:19

11. Gonosz halott (2013) - Evil Dead

Evil-Dead-Poster.jpgIsmét egy film, amelynek némileg sikerült meglepni. Általánosságban elmondható, hogy a remakeknek nincs nagy reputációja, ez különösen igaz a horror filmek újrázásainak. Az egy dolog, hogy egy kezemen megtudom számolni az igazán jó horror remakeket, de az még tovább ront a helyzeten, hogy több olyan "alkotás" is készült, ami gyakorlatilag részben, vagy teljes egészében az eredeti filmet másolta le képkockáról-képkocára, mondatról-mondatra (pl. Psycho vagy a Sziklák szeme). A Gonosz halott szerencsére nem ilyen, megpróbál "eredeti" lenni. Persze ez még önmagában nem jelent sikert, és a film még így is csak egy tisztességes iparos munka.

Kezdjük a pozitívumokkal: Tetszett, hogy változatnak a szokványos sablon horror nyitányon (fiatalok elmennek a semmi közepére inni és szexszelni), itt tényleg van valami ok, amiért egy ilyen elszigetelt helyet választottak. Plusz pont. Ezenkívül a Gonosz halott az egyik legvéresebb, legdurvább horror, amit az utóbbi idő láttam, mindezt úgy, hogy nem nagyon éreztem az egészet öncélúnak. Szintén egy jó pont...

És, ha most gonosz (vagy reális) lennék, akkor azt mondanám, hogy nagyjából ennyi az összes pozitívum. Mert igazából ez minden, ami valószínűleg meg fog maradni a filmből. A Gonosz halott se nem félelmetes, se nem ijesztő, nincsen jó sztorija, vagy jó színészei. Mondjuk közbe nem is lesz teljesen jellegtelen vagy unalmas, de az igazából csak az utolsó 10-15 percre kap életre (szó szerint is ;) ). A film legjobb része kétséget kizárólag a lezárás, és igazából az tényleg menti meg attól, hogy totálisan középszerűvé váljon.

Azonban mindez kevés, bár vannak jó, durva pillanati, és az operatőr is igen jó munkát végez, bármennyire is jól működik a gore (legalábbis a végén), nem tartom jó filmnek a Gonosz halottat, bár a tucat horrorok közül azért - bár csak egy hajszállal, de - kiemelkedik.

Aki a trancsiros horrorokat kedveli azt mindenképp nézze meg, és azt se tántorítson el, hogy kedveled az eredetit, mert tényleg más a két film. Ha röviden kéne összefoglalnom: Szórakoztató darab, de semmi több.

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr445563561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása