7. A szem

2013.10.07. 18:53

7. A szem (2002) - Gin gwai

the-eye-movie-poster.jpgEmlékeztek, pár napja a Sötét víz kapcsán azt mondtam, hogy lehet sokkal jobb távol-keleti horrorokat is találni? Bár A szemre nem mondanám, hogy sokkal, de mindenképpen jobb, mint a néhány nappal ezelőtt bemutatott film.

Ami pozitívum, hogy végre nem éreztem azt, hogy a Kör felvizezett verzióját látnám, bár nyilván a hangulatuk hasonló (mindkettőnek meg van az a jellegzetes távol-keleti atmoszférája), de semmiképp sem nevezném egy Kör klónnak. Az alapötlet eredeti, és jó pár emlékezetes és félelmetes jelenetet tartalmaz. Annak is nagyon örültem, hogy szinte teljesen mellőzi a felesleges ijesztgetéseket. Itt nem ugranak elő szellemek a sötétből, nem nyúl ki egyetlen démon se a tükörből,  stb. Nem ezek a félelem forrása.

A film többi összetevője is relatíve jó, akár a színészi játékot, akár az audiovizuális részt nézzük.

Viszont van egy valami, ami miatt nagyon mérges vagyok erre a filmre. Az pedig nem más, mint a végén előhúzott Deus ex Machina. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy az egyik legnagyobb hiba, amit egy forgatókönyvíró elkövethet, hogy egy Deus Ex Machina pakol a film végére. Ez nem csak, hogy fel tud húzni, de roppant olcsó és ötletetlen húzásnak tartom. Arról nem is beszélve, hogy jelen esetünkben némileg logikátlan is a "megoldás".

Na mindegy, ennek ellenére jó film, nagyon hangulatos, és van egy-két félelmetes jelenet benne. Nem kiemelkedő (a Deus Ex Machinától függetlenül), de mindenképp érdemes megnézni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr365555674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása