5. Dark Water - Sötét víz

2013.10.05. 18:55

5. Dark Water - Sötét víz (2002) - Honogurai mizu no soko kara

Dark Water - Honogurai Mizu No Soko Kara - 2002 - Poster004.jpgKicsit bajban vagyok ennek a film értékelésekor. A kőrt nem kell bemutatnom senkinek, bár az amerikai verziót többen ismerik, azért az eredeti, japán verzió sem ismeretlen a nagyközönség előtt. Ezt azért emelek ki, mert mind A kőrt, mind ezt a filmet ugyanaz a Nakata Hideo rendezte. Ez egyrészről jót is jelenthetne, de sajnos túl sok mindenben emlékeztet A körhöz.

Az egyik pozitív hasonlóság az atmoszféra. Nakata ennél a filmnél is képes  bizonyítani, hogy milyen jól tud atmoszférát teremteni. Ez jónak hangzik, csak van egy probléma. Miközben néztem a filmet, többször mind hangulatának, mind a történeti elemeinek köszönhetően úgy éreztem, hogy A kőrnek egy lazább verzióját látom. Sok a hasonlóság a két film között, csak itt minden gyengébb.

A film másik hibája, hogy egy idő után inkonzisztenssé válik. Mintha nem is lennének szabályai történetnek. Eddig így működtek a dolgot, de most hirtelen a rendező változtat, csak azért, hogy "jobban haladjon a történet."

Zeneileg és képileg is semmi különleges nincs benne.

Most lehet, hogy úgy hangzik, mintha a Sötét vizet egy rossz filmnek tartanám, pedig erről szó sincs. Mert a film hangulata tényleg jó, vannak remek pillanatai (pl. az utolsó liftes jelenet), de semmiképp sem kiemelkedő darab, sőt akár még középszerűnek is lehetne nevezni. Nem mondom, hogy megbánjátok, ha megnézitek, de vannak sokkal jobb horrorok is a Távol-keletről.  Legjobb esetben is egy gyenge négyes.

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr955552879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása