4. Sinister

2013.10.04. 18:30

4. Sinister (2012)

tt1922777.jpgNehéz jó kezdőmondatot találni ehhez a filmhez, mivel ha röviden kellene jellemeznem a Sinistert, akkor azt mondanám, hogy tucat horror. A film rendkívül sablonos, nagyon sokszor jutottak eszembe más alkotások, miközben néztem. Persze ez még nem jelentené azt, hogy egy rossz film. Attól, hogy egy horrorfilm építkezik más filmekből, még lehet hangulatos és félelem. A Sinister egyike sem ezeknek.

Sajnos a film nem igazán tudja eldönteni magáról, hogy egy nyomozós, sorozatgyilkosos thriller legyen vagy kísértett történet, így megragadt a kettő között. Néha bár kicsit kényelmetlenül éreztem magam a fim nézése közben, ez nem igazán az atmoszférájának volt köszönhető. Igazi félelem forrás nincs, inkább csak (olcsó) ijesztgetések illetve a zene-zaj keveréke. Ez utóbbit egy idő után már nagyon kezdtem utálni, a folyamatos (bömböltetett) zaj gyorsan idegesítővé válik, nem pedig félelmetesé.

Emiatt vártam elsősorban a film lezárását, de avval se voltam teljesen megelégedve. A fordulatot lehetett várni, a főhős teljesen passzívvá vált, ráadásul még a végén sem tudtak szabadulni a felesleges ijesztgetésektől.  Arról nem is beszélve, hogy maga a lezárás sem túl hatásos, és emiatt elégé elnyújtottnak is érzi az ember.

A film képi világával sem voltam teljesen megelégedve. Igaz, hogy az operatőrnek voltak jó pillanatai, de a kép gyakran túl sötét. Oké, hogy horror, de még egy horrorfilmnek sem kell a játékidő 80-85%-ban komplett sötétségben játszódnia. A film tényleg csak úgy tud hatást gyakorolni, ha bömbölteti a hangszórót és mindent a sötétségbe dug.

Azt hiszem ezzel az utolsó mondattal ki is fejtettem, hogy mi a baj a filmmel. Bár vannak elfogadhatóbb részei, de nagyon könnyen lehet találni sokkal jobb filmeket is ebben a témában. Meg lehet nézni, de ha kihagyod, akkor se vesztes semmit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr985550684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása