13. Chakushin ari

2013.10.13. 18:47

13. Chakushin ari (2003)

one missed.jpgMit történik, ha Miike Takashi megrendez egy tipikus j-horror filmet? Mit kapunk kézhez? Nem egészen azt, amire számítanánk. Egy ilyen kombónak egy teljesen elborult filmet kéne eredményeznie, de nem teljesen úgy lett. A Chakushin ari csak egy sima j-horror. És nem csak stílusában, de minőségében is.

Miikenek sikerült visszafognia a perverzióit, amely bizonyos mértékben öröm, másrészről emiatt a film kevésbé egyedi. Azonban ez nem csak a rendezésen látszik. A filmnek majdnem teljesen az a dramaturgiája, mint a Körnek, csak itt videó kazetta helyet, telefon van.  De tényleg, nagyjából ennyi a különbség a két film története között. Jó, tudom, hogy a tipikus j-horroroknak hasonló történeti elemei vannak, de ez a film tulajdonképpen még a Sötét víznél is jobban hasonlít az említett műre, legalábbis történetében.

Feszültségkeltés tekintetében nem olyan erős, mint az említett filmek, leszámítva néhány jelenetet. A stúdiós vagy az anyás jeleneteken látszik, hogy Miike azért nem amatőr, és tulajdonképpen ezek miatt tartom azért valamire a Chankushin arit. Sajnos a rendezőnek cserébe sikerült egy értelmetlen befejezést összehozni. Igazából nem is tudom, hogy mi történt a végén. Bárkinek az ötlete annyira jó, mint az enyém.

Igazából tényleg nehéz bármit is írnom a filmről. Mégis mit tudnék még elmondani, amit nem mondtam volna el a Sötét víz kapcsán? A Chakushin ari egy abszolút szórakoztató film, és ha vége nem lenne olyan, amilyen, akkor még azt is mondanám, hogy egy jó film, így csak erős közepes. Azonban a j-horror kedvelőinek mindenképp érdemes megnézni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://imaginarium.blog.hu/api/trackback/id/tr895565356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása